Søg i denne blog

tirsdag den 10. september 2013

Burchardts Dag

Hvad skal mit første indlæg så handle om? Jeg kan tage udgangspunkt i d. 10. september. D 10 september er faktisk en af Tycho Brahes 32 dage, dvs. en af de særligt uheldige dage. Det leder mig hen til at d. 10. september også hedder Burchardts dag, som er opkaldt efter biskop Birchardt i Würtzberg, som døde i år 754. Han kom fra England men rejste til Tyskland for at missionære, og det er her mit første indlæg tager sit udspring, nemlig, fem gode råd for at opmuntre sig, hvis man har en særlig uheldig dag.

1. Hør musik
Der er intet bedre end at høre musik, når man har en af sine mindre gode dage. Det skal helst være noget glad musik, så tankerne kommer hen på nogle gladere tanker, derudover kommer det helt an på hvad du går og tumler med på den dårlige dag og selvfølgelig hvilken musiksmag du har i almindelighed.  Hvis du bare hører i et kvárter til musikkens toner, vil du opleve at humøret lige så stille er gået op af. Jeg har lavet en liste med nogle blandet sange, som måske kan få humøret op:
- Katrina & the wawes: Walking on sunshine
- Bruno Mars: Just the way you are
- Small talk: Boom boom
- Danseorkesteret: Kom tilbage nu

2. Gå en tur
En hjerne har brug for frisk luft til at få styr på tankerne. Derfor vil det være et godt initiativ at gå en tur, alene eller sammen med andre. Jeg vil godt påstå, at når du er kommet hjem fra turen er du i bedre humør.
Liste over gode steder at få luftet tankerne:
- Rundt om en sø. Der er intet så behageligt, som at høre på vandet og ænderne.
- I en park. Gå en tur i parken og nyd den grønne atmosvære, der er i en park.
- På strøget. Gå en tur gennem støget ( eller en anden indkøbsgade) og nyd alle de vare, som er til salg, måske får du lyst til en is, som også kan kvikke dig op.

3. Læs en bog eller et blad
En af de bedste metoder til at få tankerne hen på noget andet er at læse i noget læsestof, der omhandler noget andet end hverdagen. Måske finder du faktisk af, at der er andre, der har det værre end dig, og måske er du i bedre humør, når du afslutter.

4. Spis noget sødt
Noget sødt har af en eller anden grund en positiv påvirkning på hjernen, så at du bliver gladere. Det skal selvfølgelig være noget du kan lide, men ellers er det bare ned i det nærmeste supermarkede og købe lidt chokolade eller hvad der ellers falder i din smag.

5. Vær sammen med venner
Ring til din kamerat eller veninde og snak med dem. Det er altid godt, så kan man få nogle andre syn på sagen og blive lidt opmuntret på den front.

Til sidst har jeg udarbejdet din dårlige dag, så den rent faktisk bliver en kanon dag:

Ring til en ven/veninde og aftal at mødes. Når du går hjemmefra husker du at tage din yndlingsbog eller yndlingsblad med samt ipod/iphone. Når du kommer ud går du lige ind og køber noget til den søde tand, og på vej over til din ven skruer du op for walking on sunshine og læser. Når du ankommer hos din ven er du allerede lidt gladere. Når dagen er ved at være omme og du tager hjemad, er dagen faktisk blevet forvandlet fra at være en rigtig skod-dag til en rigtig super dag.

God dag derude og husk at følge bloggen, bl.a. ved at indtaste din e-mail i feltet under "Follow by e-mail". Du kan også vælge at abonnere på bloggen.    


Ingen kommentarer:

Send en kommentar