Søg i denne blog

fredag den 13. september 2013

Fredag d. 13....

Tjaa, så blev det fredag d. 13. og det er i de fleste kulturer årets uheldigste dag. Det stammer fra fredag d. 13. oktober 1307, hvor mange tempelherrer blev fanget og bl.a. blev tortureret. Bagefter blev de brændt på bålet og Kong Philip d. 4. af Frankrig gav ordrer til at skattene skulle beslaglægges. Lige siden har fredag d. 13. været betegnelsen for årets uheldigste dag. Dagen bliver dog også anset for at være en dag, hvor der kan ske de mest underlige og uhyggelige ting. Jeg vil dog ikke skrive så meget om uheld, da jeg for nogle dage siden bragte et indlæg om netop uheld (dette kan man læse længere nede ad siden). I stedet vil jeg komme med oplagte gyserfilm man kan se fredag d. 13., da der ikke findes noget bedre, end at se nogle af de uhyggeligste gyserfilm på den uhyggeligste dag.

1. Fredag d. 13.
Dette er selvfølgelig det oplagte valg. Den originale film er fra 1980. Der er dog lavet en genfortolkning af filmen. Den handler om en lejr kaldet Crystal Lake, som er genåbnet efter lang tid. Stedet var lukket pga. en drukneulykke. Dog bliver stedet hjemsøgt af en lystmorder, da lejrskolen er ankommet, som har til hensigt at dræbe alle og enhver…

2. Scary Movie 5
Denne film kan vi vidst godt tillade os at kaste over i det gyser-humoristiske hjørne, da Scary Movie rent faktisk er en parody på en række gyser og horror film. Scary Movie 5 handler om ægteparret Dan og Jody, som kommer hjem fra hospitalet med en nyfødt baby, men derfra begynder der så at ske nogle højst mærkværdige ting. Det er dog ikke kun i hjemmet, der sker underlige ting. På jobsene hos Jody og Dan sker der lige så besynderlige ting, og de må altså konkludere, at de bliver forfulgt af en ondsindet dæmon og må derfor søge hjælp hos bl.a. nogle eksperter.

 3. The Ring
Den japanske udgave af The Ring var så uhyggelig at den blev forbudt i hjemlandet, men om ikke andet handler filmen om, at Rachel som er journalist, der kommer på sporet af en uhyggelig historie. Èt videobånd – Syv dage – Fire teenagere er døde af at have set båndet. Rachel vil løse mysteriet, men kan man løse et mysterium, der handler om et livsfarligt bånd uden at se båndet selv?

4. A Nightmare On Elm Street
Vi alle kender vidst til det med at have mareridt, og så vågner vi op og er lettet over at det bare var en drøm. Men hvad nu hvis disse uhyggelige drømme blev ført med over til den virkelige verden? Morderen i denne film Freddy Krueger eksisterer i drømmene, og dermed kan han dræbe alt og alle, og hvordan får man egentligt dræbt en morder der kun eksisterer i drømmene? Denne film synes jeg personligt er en af de bedste der er lavet inden for genren horror, så tag og smid den på i aften.

5. Saw 1
Jeg har altid været stor fan af Saw, selvom den har været udskældt af folk med sarte sjæle. For filmen er virkelig ikke for folk med sarte sjæle. Der er udkommet syv saw film, hvoraf den sidste var i 3D (dog noget af en skuffelse efter min mening).
Derfor har jeg taget etteren, som jeg synes er den uhyggeligste af de syv saw film, der er blevet produceret (det er jo fredag d. 13.).
Filmen handler om de to mænd fotografen Adam og lægen Lawrence Gordon, som er lænket fast til hver deres jernrør i hver deres side af et gammelt toilet og i midten ligger der en død mand med en båndoptager i hånden. Gad vide om de begge kommer levende ud.

Kommer du levende igennem denne dag? ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar