Søg i denne blog

tirsdag den 24. september 2013

Ungdomshuset

D. 24. september 2006 påbegyndte en kæmpe demonstration til fordel for ungdomshuset, hvor hele 268 unge blev anholdt. Hvad betød ungdomshuset for de unge? og hvad betød ungdomshuset for samfundet? Huset eksisterede som ungdomshus fra 1982-2007.

Ungdomshuset var anarkistisk styret og det betød at der var ikke nogle formelle regler de unge skulle forholde sig til. Det var dog ikke bare et hus, der blev brugt til hærværk og ødelæggelse, det blev også brugt som undergrundscene for mange musikere. Ungdomshuset blev dog formenenligt nedrevet pga. dets anarkistiske styreform. Dog blev der umiddelbart bagefter planlagt at placere "det nye ungdomshus" i Kulturhuset Bispebjerg Nordvest. 
Året efter Jagtvej 69 blev nedrevet, var det en kæmpe demonstration igen, det er der billede er taget. Der kan man se at brugerne af huset ville tackles af resten samfundet som en helt del af samfundet, da de skriver at "de stadig er her". De blev også nærmere tacklet som en del af en anarkistisk subkultur.

Ungdomshuset betød for de unge et frirum, hvor de kunne komme ned i et hus og slappe af med andre unge mennesker. Jeg tror bare at samfundet havde et andet syn på dette ungdomshus. Samfundet så ungdomshuset som et anarkistisk og småborgerligt hus. Derfor var stort set alle imod huset, bortset  fra brugerne af selv. Det var også ligesom, at de havde deres eget samfund i huset, mens resten af samfundet havde deres udenfor huset. Brugerne af huset var typiske punkere/emoer, derfor var det typisk undergrundspunk musik der var velkomment i huset, dog var dog også nogle gange plads til hiphop. Jeg synes dog, at det er lidt komisk at de sagde at der var plads til alle, men alligevel blev rapperne Niarn og L.O.C afvist i at komme ind i huset, da de var for "normale".

God aften

Ingen kommentarer:

Send en kommentar